En blogg om produktionsteknik

Förändringar möter motstånd

Dela

🚀 Hur reagerar Du på förändringar?

Om vi bortser från pandemin och allt vad det har inneburit med arbete hemifrån och digitala möten. Då vill jag vilja påstå att förändringar möter motstånd. Dels för att vi styrs av våra vanor, dels för att det nya och okända utlöser rädslor. Några få välkomnar varje förbättring och deltar aktivt i dess genomförande. En annan del står för motståndet, medan de flesta avvaktar för att se vad som händer.

Genom att tillämpa retorikens tre ethos (eunoia, fronesis, arete) tydliggör du syftet med förbättringsarbetet, och skapar förutsättningar för en enklare övertalningsprocess.

✔️ Visa vilka fördelar som förbättringsarbetet bringar skeptikerna (fronesis).

✔️  Skapa förtroende för dig och processen genom att vara lyhörd, vara med i verksamheten och ställa frågor till personalen. Det kan vara om arbetet, men även om känslor inför förändringar (eunoia).

✔️ Skapa delaktighet genom att förverkliga några av personalens önskemål och idéer (arete).

Jag har skrivit en artikel ”Retorik för att lyckas med ständiga förbättringar”. Texten är skriven i samarbete med @Isabella Alveborg som är en retoriker, och skådespelare med passion för tillitsfrämjande kommunikation.

Länk till artikeln: https://mhproduktionsteknik.se/retorik-for-standiga-forbattringar/

Behöver ni hjälp med att driva er förändringsprocess eller stöd i att övertyga organisationen om vikten av ett förbättringsarbete? Tveka inte att höra av er! ☎️ Kontakta mig 070-290 60 41 ☎️

#produktivitet #kaizen #ledarskap

Relaterade blogginlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer