En blogg om produktionsteknik

Förstå det som är övertalande

Dela

✨Retorik och ständiga förbättringar

Retorik är ”konsten att förstå det som är övertalande” där du med så kallat ethos har störst makt att påverka din omgivning genom att skapa förtroende. Dels för dig som individ, men även för själva förbättringsprocessen.

Ethos handlar om dig som avsändare av ett budskap och består av tre delar:

✔️ Eunoia: Förtroende skapas genom att du lyssnar och anpassar till dem du vill övertala, och är lyhörd inför den kritik eller återkoppling som ges.

✔️ Fronesis: Förtroende skapas om du vet vad du pratar om, och kan lägga fram konkreta bevis för din sak.

✔️ Arete: Förtroende skapas om du agerar utefter vad du har sagt och håller vad du lovar. Ord och handling måste överensstämma för att du ska få förtroende att genomdriva en förbättringsprocess.

Jag har skrivit en artikel i ämnet retorik för att lyckas med ständiga förbättringar. Texten är skriven i samarbete med @Isabella Alveborg som är en retoriker, och skådespelare med passion för tillitsfrämjande kommunikation.

Länk till artikeln: https://mhproduktionsteknik.se/retorik-for-standiga-forbattringar/

Behöver ni hjälp med att driva en förändringsprocess eller stöd i att bemöta skeptikerna; att övertyga organisationen om vikten av ett förbättringsarbete? Tveka inte att höra av er! ☎️ Kontakta mig 070-290 60 41 ☎️

#production #continuousimprovement #humility

Relaterade blogginlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer