En blogg om produktionsteknik

Dela

Dela på linkedin
Dela på skype
Dela på facebook
Dela på twitter

Ökad produktivitet

Svensk industri har haft en fin utveckling med ny teknik, tillväxt och möjlighet att anställa och starta nya företag. Samtidigt finns en stor potential att bli mer effektiva och öka produktiviteten.

Faktum är att det är vanligt med företag som flyttar ut delar av sin produktion till låglöneländer. Bilden visar två diagram från Our World in Data. Under perioden år 1990 till 2017 så hade tillväxtekonomier med låg produktivitet per arbetad timme en hög relativ förbättring.

Produktivitet

MH Produktionsteknik startades med mål att hjälpa till att stärka svenska små- och medelstora företag; att ur ett Lean-perspektiv utbilda, stötta och hjälpa företag att hitta sin egen förmåga att arbeta med 5Sstandardisera och driva förbättringsarbete. Genom att förbättra ert företags processer och öka lönsamheten så skapas förutsättningar att behålla arbetstillfällen i Sverige.

Tre viktiga element för ökad produktivitet

  1. Komma till insikt och förstå vad som bidrar till ökad produktivitet. Med fokus på 5S och standardiserat arbete fastställs det mest effektiva arbetssättet för att optimera säkerhet, kvalitet och produktivitet.
  2. Utbildning genom att i små enkla steg börja arbeta med förbättringsarbete. Hellre än att inte göra någonting alls så är det bättre att arbeta praktiskt med att mäta, experimentera och utvärdera.
  3. Coachning genom att utbilda, stötta och uppmuntra till att våra klienter har ägarskapet, och driver sitt eget förbättringsarbete.

Relaterade blogginlägg

Prenumerera

Kategorier

Favoriter

Konsulttjänster

MH logo
Konsulttjänster inom produktionsteknik, projektering och projektledning
Ring
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer