En blogg om produktionsteknik

Skapa engagemang för att lyckas

Dela

Hur du kan skapa engagemang för att lyckas med 5S

De flesta som någon gång har varit med om att starta upp 5S i en verksamhet har också upptäckt att det kan vara svårt att skapa engagemang för att upprätthålla det nya arbetssättet som en standard.

Arbetet börjar med någon form av utbildning eller introduktion, som följs av att sortera, ställa i ordning och städa. Det märks upp platser för material och föremål. Men vad händer sedan?

Tiden går och den där blåmarkerade tången hamnar snart på en gul arbetsplats, och inom kort råder samma ordning som innan 5S. Det är alltså svårt att skapa vana för att upprätthålla nivån på 5S.

Skapa engagemang

Varför är en fråga att ställa sig före 5S

Varför råder oordning på vissa arbetsstationer, men inte andra? Det finns kanske osämja eller missnöje, och därför är det stökigt? Har alla samma grundläggande värderingar? Och så vidare.

Det inledande arbetet före stora förändringar är att diskutera tvivel och förväntningar. Varför ska vi börja arbeta enligt 5S-metoden? När alla frågetecken är utredda och alla väl införstådda i vad som kommer att ske; Då har det lagts en bra grund för att skapa engagemang att lyckas med 5S.

Behöver ni support med förbättringsarbete. Ta del av mitt tjänsteutbud och kontakta mig. Jag finns även på LinkedIn.

#5S #lean #humility #produktivitet #produktion

Relaterade blogginlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer