En blogg om produktionsteknik

Wall of Fame

Dela

🙌 Kaizen Wall of Fame

UppmÀrksamma stÀndiga förbÀttringar som utförs av anstÀllda genom att skapa en Kaizen Wall of Fame. Syftet Àr att lyfta fram ert arbete mot en Lean verksamhet.

SmÄ förbÀttringar som görs av olika medarbetare brukar ofta glömmas bort eller ses som mindre viktiga. Det kan vara sÄ enkla förbÀttringar. Till exempel att stÀlla ut en papperskorg i skrivarrummet eller hÀnga upp en borste att anvÀnda för stÀdning av arbetsplatser. BÄda förbÀttringarna minskar tidspillan vid onödiga förflyttningar för att slÀnga skrÀp eller leta utrustning.

LĂ„t den som genomförde förbĂ€ttringen svara pĂ„ nĂ„gra enkla frĂ„gor. Det rĂ€cker med en kort mening som svar pĂ„ varje frĂ„ga

✔ Vad var problemet?
✔ Vilken var din förbĂ€ttring?
✔ Vad blev resultatet eller besparingen?

💡 Skapa en enkel bild före och efter. Laminera bilden och sĂ€tt upp pĂ„ er Wall of Fame sĂ„ ger det ett direkt erkĂ€nnande till den som arbetat med och genomfört förbĂ€ttringen. Det uppmuntrar och sporrar andra till att göra liknande förbĂ€ttringar.

Följ mig gĂ€rna eller connecta pĂ„ LinkedIn. Behöver ni stöd med processanalys eller förbĂ€ttringsarbete ☎ Kontakta mig 070-290 60 41 ☎.

#changemanagement #lean #produktion

Relaterade blogginlÀgg

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats anvÀnder cookies. Om du inte tillÄter detta mÄste du stÀnga av dem i din webblÀsare. LÀs mer