Ökad produktivitet ger ekonomisk tillväxt

Produktivitet Ständiga förbättringar

Mats Högman

Produktionsingenjör

Jag har med mig 30 års erfarenhet från svensk tillverkande industri.

Syfte och drivkraft

MH Produktionsteknik startades år 2019 och levererar konsulttjänster inom lean-baserad produktionsteknik och projektering. Under min tid som produktionsingenjör på några av Sveriges största företag kom jag till insikt med att det finns ett behov på marknaden; att vara mer tillgänglig genom att stötta företag i deras förbättringsarbete.

Svensk industri har haft en fin utveckling med ny teknik, ökad tillväxt samt möjlighet att anställa och starta nya företag. Samtidigt finns en stor potential att bli än mer effektiva och öka produktiviteten. Ökad produktivitet ger ekonomisk tillväxt. Jag anser att detta åstadkoms bäst genom att bygga en kultur med människan i centrum. Varje företag har sin egen rikedom av talang och kompetens som kan användas för att hitta enkla lösningar på olika problemställningar.

Tre viktiga element för ökad produktivitet

  1. Komma till insikt och förstå vad som bidrar till ökad produktivitet. Med fokus på 5S och standardiserat arbete fastställs det mest effektiva arbetssättet för att optimera säkerhet, kvalitet och produktivitet.
  2. Utbildning genom att i små enkla steg förstå problem och börja arbeta med förbättringsarbete. Det viktiga är att arbeta praktiskt med att mäta, experimentera och utvärdera.
  3. Coachning genom att utbilda, stötta och uppmuntra kunder till att driva sitt eget förbättringsarbete.

Med fokus på kundens behov av verktyg för Lean produktion så skapas ett gemensamt arbetssätt för ständiga förbättringar. Detta ger robusta men ändå smidiga och standardiserade processer. Detta behövs för att möta framtidens utmaningar.

MH Produktionsteknik AB

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer