En blogg om produktionsteknik

Första steget till ökad produktivitet

Dela

Målsättningen med verksamhets- och produktionsutveckling är ökad produktivitet utan att göra alltför stora investeringar. För att nå målet är en förutsättning att tydliggöra arbetsflödet, förstå processerna och skapa en serie med förbättringsåtgärder.

Nulägesanalys för ökad produktivitet

Genom att göra en nulägesanalys skapas en bild av verksamheten som ligger till grund för konkreta förbättringsförslag. För att följa resultatet uppdateras nulägesanalysen med jämna mellanrum.

Det är lätt att genomföra snabba förbättringar som sedan glöms bort. Därför dokumenteras förbättringsarbetet med bilder, nyckeltal och diagram som ett minne för tidigare hinder och problem. Det finns en lösning på alla problem.

Tillämpas

Målbild som innebär en utmaning

För att få största möjliga effekt av förbättringsarbetet och ökad produktivitet sätts en målbild som innebär en utmaning. Vad är då en utmaning? En utmaning är en uppgift som inte har någon given lösning, och är en uppmuntran till att tänka utanför boxen. Om målet ibland inte nås vid första försöket så innebär inte det något problem. Vad som däremot är ett problem är att alltid nå målet vid första försöket. Då är det ingen utmaning och risken är ett halvbra resultat.

Relaterade blogginlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer