En blogg om produktionsteknik

Ändra på vanor och gamla rutiner

Dela

🎯 Det tar tid att ändra på vanor

Att ändra på vanor och gamla rutiner kan ta tid. Till exempel att ställa om från att producera mot lager till faktiskt kundbehov, dvs från tryckande till dragande flöde.

Lyckas med ert förbättringsarbete genom att ha retorikens tre ethos i bakhuvudet (eunoia, fronesis och arete):

✔️ Motivera personalen genom att visa upp en tidsplan. Visa de olika stegen, vem som ska göra vad och hur lång tid det kommer att ta. Vid behov kan du skjuta till extra resurser (fronesis).

✔️ Resultat. Förändringar tar tid, och kan vara en omvälvande process. Ett argument du kan använda är; att även om ett förbättringsarbete tar tid så behöver inte hela processen ändras på en gång. Genom att arbeta steg för steg blir personalen dels bekväma med de nya rutinerna, och dels kan personalen anpassa sin egen tid utmed resans gång (eunoia).

✔️ Återkoppla och visa att du är medveten om att allt tar tid, och vill att alla ska känna sig bekväma inför förändringar. Detta kommer att styrka ditt förtroende, och visar samtidigt att du är seriös med ditt engagemang (arete).

Följ mig gärna eller connecta här på LinkedIn. Behöver ni stöd med processanalys eller förbättringsarbete ☎️ Kontakta mig 070-290 60 41 ☎️.

#production #kaizen #changemanagement

Relaterade blogginlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer