En blogg om produktionsteknik

Dela

Dela pÄ linkedin
Dela pÄ skype
Dela pÄ facebook
Dela pÄ twitter

Dokumentera och skapa standards

📋 Följer ni alltid era arbetsinstruktioner/standards?

MÄnga svarar nej pÄ den frÄgan. Det finns alltid en skillnad mellan vad som stÄr skrivet, och hur vi faktiskt arbetar. Vi antar att vÄr kunskap och erfarenhet Àr tillrÀckligt bra för att upprÀtthÄlla stabila och repeterbara processer.

❌ Om det saknas tydliga arbetsinstruktioner. Vad hĂ€nder nĂ€r det kommer in nya mĂ€nniskor i processen som i sig Ă€r mycket kompetenta, men Ă€ndĂ„ saknar kunskap aktuellt arbetssĂ€tt?

✔ Det Ă€r viktigt att dokumentera och skapa standards. I första hand för sĂ€kerhet och miljö. DĂ€refter kvalitet, driftsĂ€kerhet, produktion och utförande av tjĂ€nster.

💡 NĂ€r en arbetsinstruktion Ă€r fĂ€rdig sĂ„ börjar den direkt att Ă„ldras. DĂ€rför behövs Ă€ven ett gemensamt arbetssĂ€tt för stĂ€ndiga förbĂ€ttringar. Det vill sĂ€ga en standard för att anpassa och förnya arbetsinstruktioner.

Behöver ni hjĂ€lp med att driva er förĂ€ndringsprocess eller stöd i att övertyga organisationen om vikten av ett förbĂ€ttringsarbete? Tveka inte att höra av er! ☎ Kontakta mig 070-290 60 41 ☎

#lean #produktion #produktivitet

Relaterade blogginlÀgg

Prenumerera

Kategorier

Favoriter

KonsulttjÀnster

MH logo
KonsulttjÀnster inom produktionsteknik, projektering och projektledning
Ring
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats anvÀnder cookies. Om du inte tillÄter detta mÄste du stÀnga av dem i din webblÀsare. LÀs mer