En blogg om produktionsteknik

Liknelsen med Japanska sjön

Dela

❓ Kan du förutse alla problem?

En känd liknelse mellan sänkta lagernivåer i en fabrik, och att åka båt på Japanska sjön. Det är svårt att se vad som döljer sig under ytan. När vattennivån sänks dyker det upp kobbar och sten (problem) som gör det svårare att navigera.

Att göra förändringar på en arbetsplats är samma då detta kan möta motstånd. Vi har alla hört uttrycket:

– ”Så här har vi alltid gjort!” ☝️

Skapa förutsättningar för en enklare övertalningsprocess genom att ha retorikens tre ethos i bakhuvudet (eunoia, fronesis och arete):

✔️ Motivera personalen genom att lägga fram konkreta bevis för vad ett förändrat arbetssätt kan tillföra organisationen. (fronesis).

✔️ Under processens gång är det viktigt att hela tiden återkoppla till vad du tidigare har sagt, och visa upp att dina ord överensstämmer med det faktiska resultatet (arete).

✔️ Genom att visa upp resultat och stämma av med personalen under resans gång stärks förtroendet för dig. Detta på grund av att du visar engagemang, och vill att personalen ska vara delaktiga i förbättringsprocessen (eunoia).

Behöver ni hjälp med att driva en förändringsprocess eller stöd i att bemöta skeptikerna; att övertyga organisationen om vikten av ett förbättringsarbete? Tveka inte att höra av er! ☎️ Kontakta mig 070-290 60 41 ☎️ Jag finns även på LinkedIn.

#production #kaizen #changemanagement

Relaterade blogginlägg

Rulla till toppen
Scroll to Top
MH logo

Denna webbplats använder cookies. Om du inte tillåter detta måste du stänga av dem i din webbläsare. Läs mer